top of page
Image by Olia Gozha

LAVA Scholarship

LAVA-vzw plant een LAVA scholarship of beurs uit te reiken aan een (openlijk) autistische academicus op doctoraal of postdoctoraal niveau. Hiermee willen we in de verf zetten dat autisme en academisch onderzoek niet alleen perfect samen kunnen gaan maar ook dat dit in een brede waaier van onderzoeksdomeinen gebeurt. Het doel van de beurs is voor LAVA-vzw de stereotype beeldvorming rond autisme op een positieve en constructieve manier te corrigeren. We bieden de onderzoekers een beursbedrag aan dat hen in staat stelt deel te nemen aan een activiteit van hun keuze die relevant is voor hun onderzoek. We stellen hen ook in staat hun onderzoek aan een groter publiek te presenteren op ons LAVA symposium. Tenslotte hopen we dat deze beurs zal helpen hun onderzoek onder de aandacht te brengen.

 

Hoewel autistische autisme onderzoekers uiteraard welkom zijn om te kandideren voor het LAVA scholarship komt elk onderzoeksdomein in aanmerking. De jury bestaat uit twee autistische academici die ook lid zijn van LAVA-vzw en drie professoren aan verschillende Vlaamse universitaire instellingen.

 

Meer details vinden jullie in dit filmpje waarin drs. Anoushka Thoen het LAVA scholarship voorstel op het LAVA symposium van '22. We benadrukken wel dat we pas dit jaar (2023) van start kunnen gaan met de praktische organisatie van deze beurs en dat de eerste uitreiking dus gepland staat voor het te organiseren LAVA symposium van 2024.

bottom of page