top of page
  • LAVA

ECR-Posterprijs

Annual General Meeting of AIMS-2-TRIALS in Sitges, Barcelona.


Op donderdag 28 september 2023 heeft Eleonora, één van onze LAVA-leden de ECR-posterprijs in ontvangst mogen nemen op de Annual General Meeting of AIMS-2-TRIALS in Sitges, Barcelona.


Alle posters werden beoordeeld op vlak van academische waarde, betekenis voor de autistische gemeenschap, inclusiviteit en toegankelijkheid.

Door de poster conceptueel en visueel te vertalen naar een tweede poster, werkte Eleonora niet enkel aan de toegankelijkheid voor een MRI-scan maar eveneens aan de toegankelijkheid van academisch onderzoek.

De poster zette in de verf dat kleine aanpassingen de toegankelijkheid tot zorg en onderzoek kan doen toenemen en informeerde de bezoekers over het lopende onderzoek hiernaar en hoe het past binnen de andere projecten geleid door Dr. Jennifer Cooke en Alyson Law (King's College London).


Eleonora doet samen met Dr. Judit Ciarrusta Monzon (Universitat Pompeu Fabra) onder andere onderzoek naar hoe een MRI-scan toegankelijker gemaakt kan worden door drempels rond te weinig informatie, angst en een veelheid aan sensorische prikkels te verlagen en hopelijk weg te halen.

Je kan de materialen en de posters hier bekijken: MRI support leafletRecente blogposts

Alles weergeven

LAVA-lid Lora-Elly Vannieuwenhuysen was dit jaar één van de vier winnaars van de GAMIAN-Europe kunstenwedstrijd. Op dinsdag 10 oktober 2023 mocht zij haar werk presenteren op de mini-tentoonstelling o

Artificial Intelligence and the Rights of Autistic People Binnen de Europese overkoepelende organisatie EUCAP is er een project opgestart rond Artificiële Intelligentie en Autisme. Meer hierover kun j

Jaarlijks vinden in de periode rond 2 april wereldwijd allerlei initiatieven plaats die de samenleving verder willen sensibiliseren rond autisme, zodat mensen met autisme en hun directe omgeving op me

bottom of page