top of page
  • Els

VRT MAX zoekt neurodivergente jongeren (15-20 jaar)

Ruim een maand geleden was LAVA vzw te gast bij de Blend Club van VRT. Vandaag mogen we een nieuw én participatief initatief van VRT MAX aankondigen.


VRT MAX maakt een nieuwe reeks over jongeren en labels: ASS, ADHD, dyslexie, hoogbegaafdheid, stotteren, Gilles de la Tourette en OCD/dwang. 

Het idee is om jongeren zelf zoveel mogelijk aan het woord te laten over hoe zij hun label ervaren. Wat betekent dat in hun dagelijks leven? Wat begrijpen andere mensen soms niet goed? Welke situaties zijn voor hen heel uitdagend en hoe gaan ze daar mee om? Eerder dan experts aan het woord te laten en een cameraploeg op pad te sturen, willen we de jongeren zelf de regie in handen geven. Een groot deel van de beelden zouden ze zelf maken, om een zo eerlijk mogelijk idee te krijgen van hun dagelijkse realiteit.  

Qua leeftijd zijn we op zoek naar jongeren tussen ruwweg 15 en 20 jaar oud, die dus bereid zijn om met hun gsm of laptop opnames te maken en ons een inkijk te geven in hun leven. De draaiperiode loopt vanaf nu tot en met september, zodat de reeks dit najaar afgewerkt kan worden en op VRT MAX kan worden bekeken.

Heb jij interesse om hieraan mee te werken, vul dan dit Intakeformulier in: https://vrtmx.be/nevermind. Dat intakeformulier is een eerste kennismaking – geen officiële ‘inschrijving’. Nadien nemen de makers contact met u op voor een babbel.
Comments


bottom of page