top of page
  • Els

Persconferentie

Kent of bent u iemand van de pers die geïnformeerd wil worden door mensen met autisme zelf?

contacteer ons via info@lavavzw.be. Wij bezorgen u graag een uitnodiging!
Wereld Autisme Dag

Autistische mensen adviseren Het Kunstuur

-------------------------------------

LAVA, de Lees- en Adviesgroep Volwassenen met Autisme, en Het Kunstuur nodigen u uit om hun samenwerking voor toegankelijkheid te ontdekken.


LAVA is een organisatie van en voor mensen met autisme, die baanbrekend werk verricht op het gebied van participatief autismeonderzoek. Samen met Het Kunstuur, het initiatief dat Belgische kunst naar een breed publiek brengt, streven ze naar meer inclusiviteit. Dit doen ze door advies toe te passen dat ondersteund is door recente wetenschap, en dankzij feedback van autistische mensen zelf. Samen vieren ze neurodiversiteit op Wereld Autisme Dag. 

Op dit persmoment ontdekt u hoe LAVA mensen met autisme een stem geeft in wetenschappelijk onderzoek, samen met Belgische en Europese universiteiten, en in het bijzonder de KU Leuven. Daarnaast ook met internationale verenigingen van autistische mensen, zoals EUCAP. U maakt kennis met autistische personen die niet aan de stereotypen beantwoorden: kunstenaars en onderzoekers, fysiotherapeuten of filosofen…

Ontmoet onze partners in dit project: KU Leuven / Leuven Autism Research, een leider in participatief autismeonderzoek, en Aanbeeld, een buitengewoon “autimistisch atelier” voor artistieke creatie en ontmoetingen op een binnenschip in het centrum van Mechelen.


Contact: Els Van Beneden

+32 492 10 96 49

Media materiaal op verzoek

Meer info op www.lavavzw.be, op LinkedIn en Facebook

-------------------------------------

LAVA vzw, Veldovenweg 19 - B-1800 Vilvoorde

0761.656.866 - RPR Nederlandstalige ondernemingsrechtbank Brussel

-------------------------------------

 

 

Kommentare


bottom of page